Am ajuns la concluzia ca Mos Craciun, la fel ca si copiii, iubeste prajiturile pentru ca sunt foarte aromate. Si reteta de biscuiti pe care vi-o propun azi este exact genul acela de reteta, pe care o faci o data dar nu mai uiti “in veci” aroma biscuitilor. Toata casa a mirosit a Craciun in timp ce i-am preparat! In plus, se fac foarte rapid, in maxim 10 minute e gata compozitia si avantajul este ca se pot coace cate 2 tavi o data. Din cantitatile acestea ies in jur de 30 de biscuiti.
Ingrediente:
– 130g margarina Rama Maestro
– 150g zahar brun
– 170g miere
– o lingurita esenta de portocala
– o lingura coaja de portocala rasa
– 350g faina
– o lingurita praf de copt (eu am folosit praf de copt pentru turta dulce, care e usor condimentat)
– o lingurita scortisoara
Spumam intai margarina Rama, care trebuie sa fie la temperatura camerei si zaharul brun, pana avem o crema omogena.
Adaugam apoi oul, mierea, esenta si coaja de portocala. Amestecam bine.
Adaugam apoi faina, cernuta impreuna cu praful de copt si scortisoara. Amestecam bine pana obtinem un aluat destul de moale, pe care insa il putem modela.
Modelam bilute de marimea unei nuci si le asezam in tava tapetata cu hartie de copt.
Le coacem 12-14 minute, pana sunt usor rumenite pe margine.
Puteti pudra biscuitii cu zahar, ii puteti glazura cu ciocolata topita sau orice fel de glazura, insa sincer, la cat sunt de aromati, sunt foarte buni si chiar frumusei asa cum sunt. Sa va fie de bine!
P.S. Puteti impartasi cele mai bune retete de prajituri pe Prajituria.ro
arata tare bine. am salvat reteta…trebuie sa o incerc
Chiar azi am incercat reteta.
Sunt asa bucuroasa cand imi iese si mie ceva pt ca sunt un dezastru in bucatarie.
Le-am facut rapid, si normal ca au iesit f bine, ca doar am primit mura-n gura . 🙂
La fix, mai ales ca e si de post. Prietena mea va avea ce face in seara asta :). Multam si pupici
o so rog pe sotioara sa-mi faca
yamyy yamyy
am vazut ca ai pus si un ou in compozitie, desi in reteta nu scrie. Se poate face si fara ou? ies ok?
Multumesc, Cristina
Buna….am incercat si eu reteta. Foarte bune, desi recunosc ca mi-a luat mai mult de 10 min :). Multumesc, Eliza
Teo, pe cand lansezi carte? ca eu una nu mai am rabdare…
Cristina,a zis in reteta ca se adauga oul,mierea si esenta si coaja de portocale!
alexandra
Eu zic ca nu….Pune un ou, probabil Teo a uitat sa scrie la ingrediente 🙂
Eli
scrie in reteta ca se adaoga ou, chiar inainte de imaginea cu oul. 🙂
Eli are dreptate, ma refeream ca la ingrediente nu apare. Dar oricum e un detaliu nesemnificativ. La cata treaba are Teo…acuma se mai intampla…
Cristina
am incercat reteta a iesit o bunatate. chiar bun site-ul tineti-o tot asa
Rama – check, zahar – check, miere – chech, portocala, ca e iarna – check … ok, uit ceva … fainaaaaa 🙂 – check! A iesit o minunatie, a mirosit in casa genial!
La ce temperatura sa setez cuptorul ?
180 de grade 🙂
Teo, vad ca la explicatii apare si un ou , iar la ingrediente nu este. Chiar cautam ceva fara oua, caci nu am oua acuma in casa. Cred ca incerc fara ou 🙂
tocmai am executat reteta. 😀 singura problema a fost ca le-am pus cam apropiate si s-au lipit intre ele, ca n-am stiut ca or sa creasca (dar am scuza ca sunt incepatoare :))), dar in rest au iesit foarte bune.
Se poate pune unt in loc de margarina oare?!
Teo, biscuitii au iesit grozav! Nu ma asteptam sa fie asa de gustosi…Am lasat cam mult a doua tava, ce-i drept, dar au iesit mai crocanti, tocmai cum imi plac mie…In mod sigur o sa-i mai fac! Apropos, nu ai gasit pe undeva reteta pentru Shortbread? Biscuitii aia cu scotieni cu gust de unt, sunt divini!
Roxana, cred ca se poate face orice prajitura fie cu margarina, fie cu unt, dar cand iese atat de bine cu margarina, de ce sa schimbi reteta? :-p
Buna Teo, am facut si eu aceasta reteta si primii biscuiti mi-au iesit cam tari ce as putea face ca sa se mai fragezeasca? Iti multumesc si tine-o tot asa.
iti recomand sa-i tii intr-un borcan inchis ermetic, de pe o zi pe alta si ar trebui sa se fragezeasca.
Teo, si eu am patit la fel cu biscuitii, s-au intarit.O sa ii pun intr-o punga dupa ce se racesc si asteptam pana mai tarziu.Oare din cauza ca am pus mai multa faina?Am respectat reteta, insa cand sa le modelez aluatul se lipea pe maini si nu ramanea modelul de minge(se lasa).Esenta pe care am folosit-o e de la Dr O in sticluta de 35 ml(parca) si nu prea are gust.
Mersi
PS:la gust sunt deliciosi
Buna 🙂 se intaresc la inceput, insa daca ii pui in punga sau borcan inchis ermetic se inmoaie. Eu folosesc esenta de portocale "Orlando" si e foarte ok 🙂