Rulada de dovleac

Acum e sezonul dovlecilor, asa ca, daca aveti de gand sa faceti retete culinare cu dovleac, folositi dovleacul de octombrie-noiembrie. De altfel, toate fructele sau legumele sunt mai bune cand sunt in sezon, nu? Rulada de dovleac am vazut-o mai demult pe site-ul Taste of Home dar nu am apucat sa o pun in aplicare pana acum.

Pentru detalii despre coptul dovleacului, consultati cu incredere reteta de Placinta cu dovleac sau Pumpkin pie. Daca aveti un steamer, folositi-l cu incredere pentru a coace dovleacul.

Ingrediente blat:
– 3 oua mari
– 200g zahar
– o cana piure de dovleac
– 100g faina
– 1 lingura praf de copt amestecat cu ½ lingurita sare si o lingura de scortisoara
– 1 lingurita extract de vanilie

Ingrediente crema:
– 200 g crema de branza
– 100 g zahar pudra vanilat
– ½ lingurita amestec de scortisoara, nuscoara, cuisoare macinate

Incingem cuptorul la 180 de grade si tapetam o tava de 38×25 cm cu hartie de copt. Intr-un bol mare, batem galbenusurile cu jumatate din cantitatea de zahar pana avem o crema groasa, ca o alifie. Peste crema de galbenusuri adaugam dovleacul si vanilia. Amestecam bine.

Separat, batem albusurile cu restul de zahar pana tot zaharul se topeste si se formeaza o spuma densa. Incorporam spuma de albusuri in crema de galbenusuri si dovleac pana obtinem o compozitie omogena.

La final, cernem faina si condimentele si amestecam bine. Turnam compozitia in tava pregatita si o dam la cuptor 15 minute sau pana trece testul scobitorii. Rasturnam blatul peste un prosop curat si usor umezit, desprindem cu grija hartia de copt.

Rulam foaia de aluat cu ajutorul prosopului, cat de strans. O lasam asa pana pregatim crema. Pentru crema, amestecam branza, care trebuie sa fie la temperatura camerei cu zaharul pudra si condimentele proaspat macinate. Desfacem usor blatul din prosop si il transferam pe o folie alimentara. Punem crema, o intindem uniform, lasand 2 cm de la margine. Folosim folia pentru a rula blatul, cat de strans, ca la o rulada obisnuita. Strangem apoi bine folia si dam rulada la congelator 2-3 ore sau la frigider peste noapte inainte de servire.

Stiu ca pare complicat, dar de fapt, totul e foarte simplu. E o rulada super aromata si bine de stiut: se pastreaza foarte bine la congelator, rezista pana la 3 luni, deci o puteti face pentru Craciun, cu ceva timp inainte si sa o serviti atunci. Asta va scuteste de mult timp stat in bucatarie, pentru ca stim cu totii cum ne aglomeram cu pregatirile in perioada Craciunului, nu? Cam atat pentru azi, sa va fie de bine si ne vedem maine cu un tort foarte, dar foarte simpatic! Sa va fie de bine!

8 Comments

  1. Anonymous

    Suna fain! Pacat ca e post…trebuie ajustata!

  2. Buna, Teo. O intrebare: cum se face piureul de dovleac? Se da pur si simplu prin blender? Sau trebuie fiert inainte? Multumesc.

  3. Nu o ajustam, o amanam pentru finalul postului mai degraba 🙂

  4. Alina, este in reteta un link la Pumpkin Pie, acolo vezi exact cum se face pireul de dovleac

  5. Anonymous

    buna teo, ce fel de branza folosesti in reteta?

  6. Salut 🙂 Crema de branza Philadelphia

  7. Anonymous

    buna teo, rulada o desfacem din prosop cand s-a racit, sau calda?
    eu ma bag ca anonim, ca nu stiu altfel; nu am adresa url sau ce mai scrie jos; nu stiu cum sa-mi bag numele;folosesc retelele tale f des, sunt exceptionale; multumesc ca existi

  8. dupa cum am zis si-n reteta: Rulam foaia de aluat cu ajutorul prosopului, cat de strans. O lasam asa pana pregatim crema.

    adica nu e nevoie sa astepti 5 ore 🙂

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.