Cunoscuta si sub numele de “cremes fals”, “prajitura in straturi” etc… eu o stiu sub numele de prajitura desteapta, sau prajitura care dintr-o simpla coca se alege in blat, crema si glazura.
Avem nevoie de:
– 9 oua
– 250g zahar
– un pachet de unt
– 9 linguri de faina
– un pachet de zahar vanilat
– 1 litru lapte
Untul se taie bucatele si se topeste in cateva linguri de lapte, impreuna cu zaharul, fie la foc foarte mic, fie in bain-marie. Galbenusurile se freaca bine cu zaharul vanilat, se adauga apoi untul si zaharul topite si racite, laptele rece, albusurile batute spuma, plus cele 9 linguri de faina.
Se pune totul intr-o tava unsa si tapetata bine cu faina, se tine la cuptor cca 1 ora, la foc foarte mic si pe pozitia cea mai inalta a cuptorului. Timp de o ora nu se deschide usa pt ca prajitura sa nu se lase. Hihi, daca incepe sa miroasa ars… e clar ca ati lasat focul prea tare si puteti sa deschideti cuptorul ca sa preveniti incendiul. E gata cand trece testul scobitorii.
http://www.atac-online.ro/21-05-2008/Cristian-Tabara-va-propune-Cremes-fals.html
In linkul asta arata poza ta cu prajiturica.
Nici nu stiu cum sa incep de fapt…Prin a-mi cere scuze, sau sa ma fac ca …ploua ?Eu vreau sa cred ca aleg intotdeauna (sau aproape)calea pe care eu o consider corecta.Deci , imi cer scuze pentru comentariile rautacioasse la adresa ta .Ai inteles cred ca eu sunt “anonima”cea care iti spunea ca nu esti originala , etc…Am privit cu scepticism blogul tau “inca una care se crede mare bucatareasa “si , hop greseala cu cordon bleo.Gata mi-am zis , am prins-o .Ceea ce a urmat , stii.Bun .A trecut. Am deschis iarasi blogul tau pt ca mi-am zis nu se poate sa fiu eu desteapta satului , iar toti care iti scriu si-ti lauda talentul sunt niste extraterstri in bucatarie; am hotarat sa aleg o reteta , cu ochii inchisi ,si apoi s-o fac .Indiferent care .Zis si facut. Am procedat intocmai si am “cazut”pe prajitura desteapta . Am inceput sa rad, de credeam ca mor .Na, (mi-am zis)ai nimerit-o ! Nu iese asta nici intr-o mie de ani Dar, asta e . Daca Teo a facut-o si i-a iesit trebuie sa-mi iasa si mie.Daca nu, ii scriu un mesaj de o sa ma tina minte .Si ieri dimineata am pornit actiunea…Si am facut intocmai, si ….rezultatul ….pana aseara noi doi (eu + una bucata sot) am terminat , tot ,tot, pana la ultima bucatica ….Asa ca,regret din tot sufletul ca nu sunt strut, sau macar nu stau la malul marii, sa-mi bag capul in nisip, si sa nu ies de acolo pana cand nu-mi spui tu , Teo, ca m-ai iertat.Asa ca , aviz amatorilor.Nu faceti ca mine .Nu criticati pana nu incercati.
deci….incep prin a spune: “draga mea Teo TE IUBESC!!!!!”..:D…zic asta ptr ca acum cativa ani stateam cu mami meu la vb si pe pat avea o revista..curiozitatea mea a deschis revista si vad acolo Prajitura Desteapta…hmmm..si am inceput sa rad..mami meu nu intelegea…nu puteam sa cred k exista o prajitura care se face asa..si mama imi spune..hai sa o incercam…zis si facut..si a iesit superrrrr…am pus bine revista…dar atat de bine..incat nu am mai gasit`o:)))):))):))))si cui ii povesteam de prajitura asta nu ma credea..ei bine…ma apuc de treaba sa`i arat de ex lui iuby meu ca nu vb aiurea:))):))) yey..te pupic si ma bucur ca te-am descoperit.
ps:ciorbitza de pui a la grec o facem amandoua la fel…eu nu aveam reteta atunci am mancat undeva intamplator(nu mananc in general ciorbe)si mi-a placut..si am facut acasa dupa ce am simtit eu cand am papat`o..hihi:D..
momentan o sa fiu o anonima:D:P ca abia acum ma inscriu:*
eu-anonima noua:D:Dpupici
Buna, ce marime trebuie sa aiba tava la cantitatile mentionate? Daca vreau sa fac intr-o tava 1/2 fata de tava normala de cuptor reduc cantitatile la jumatate?
Multumesc.
Salut. Nu fac prjitura desteapta in tava de la cupto, in nici un caz! Cred ca ti-ar iesi o prajitura inalta de 1 cm :)) Stii seturile acelea de 3 tavi teflonate? Eu folosesc cam la toate prajiturile tava mijlocie, acum nu o am la indemana, dar o masor si pun marimile.
Nu injumatati cantitatile, ca si asa nu iese f multa. Tava e in jur de 25.30 cm, in nici un caz mai mare 🙂
apa ce scoate tava din cuptor si dupa ce se raceste trebe intoarsa si presarat zaharu pudra??? mama acu o facut prajitura si nu ma crede ca zice ca nu scrie X(X(X(X(
apropo extraordinara ciorba de pui a la grec!
Lavinia, imi cer scuze, dar sincer nu am inteles ce m-ai intrebat :-??
deci acum a facut mama prajitura si a scos`o din cuptor si a lasato la racit. intrebarea mea e daca dupa ce se raceste trebuie intoarsa sa fie cu blatu ala negru in jos? ca mama zice ca trebe lasata in tava si pus deasupra zaharul pudra si eu zic ca trebe intoarca pt ca asa e cu blatul negru in sus
Acum m-am prins 🙂 mama ta are dreptate, nu trebuie intoarsa prajitura, zaharul mpudra se pune peste glazura, care e mai inchisa putin la culoare, dar care e ultimul strat 🙂
da,da glazura asta mie imi pare la fel de inchisa la culoare cum e blatul tau maro din partea de jos :D. oricum abia astept maine sa mananc! pana acum absolut toate retetele gatite dupa indicatiile tale au iesit delicioase ! 😀
ce inseamna “foc mic “la cuptorul cu curent electric unde sunt intre 50-250 grade? si cuptorul trebuie incalzit dinainte?
sper sa te ajute postul pe care l-am facut pe blog, legat de temperaturile cuptoarelor.
click aici pentru a citi
Teo, mama face prajitura asta de cand eram mica. acum ca am regasit-o pe blogul tau mi-a adus aminte de copilarie. exact asa arata si a mamei…maine merg acasa si trebuie sa imi faca desteapta…
Dupa ce am prins curaj cu papanasii am incercat si prajitura desteapta.E super buna! Daca pana sa te descopar eram mereu in pana de idei,nu stiam ce sa gatesc si preferam sa-mi iau prajituri din comert acum nu stiu care reteta sa o incerc mai intai. Felicitari inca o data! Luiza
Am incercat si eu prajitura, a iesit f buna, mai putin ca probabil foaia de jos trebuia sa fie mai coapta 🙂 am lasa o ora si 5 minute la 120 de grade, ultimele 15 minute chiar la 130 de grade,sus in cuptor, data viitoare o sa o las mai mult. Eu am pus hartie de copt in tava ca asta folosesc la toate produsele de patiserie, nu cred ca asta a influentat negativ cu ceva. Multumesc de reteta, se la lasa sigur cu a doua incercare!
Oare as putea folosi tava de tarta rotunda?
prajitura creste la copt asa ca s-ar putea sa nu incapa in tava pt tarte
am si eu reteta asta de la o colega de birou…dar nu mi-a iesit…:)) eh…inca doua trei incercari si sigur o sa-mi iasa :))
am si eu o intrebare…care e cantitatea de unt in grame ?
Corina, in mod normal, un pachet de un are 200gr
am facut-o weekend-ul trecut si mi-a iesit super buna! Delicioasa! Singura problema a fost faptul ca mi s-a cam lasat dupa ce am scos-o din cuptor. Cand am deschis cuptorul era asa umflata si pufoasa de ti-era drag sa te uiti la ea, dar apoi s-a cam “desumflat”…insa a iesit foarte buna.
multumesc mult!
weekend-ul asta voi incerca reteta ta de peste cu malai! abia astept!
Super prajitura! Am facut-o aseara si a iesit excelent. Multumesc pentru reteta.
SUPER VOI FACE SI EU SI TI VOI SPUNE CUM A IESIT
Salut!!Te admir si eu ,din umbra…felicitari esti super gospodina.
Am facut si eu azi “desteapta” (e inca in cuptor) daaar…dupa o ora la 120 grade in cuptor electric era departe tare de a fi gata…am dat la 150 grade si astept…am mari emotii..
super…deabea astept sa fac si eu si sa iti spun cum a iesit…sper sa imi iasa :D:D:D
eu fac prajitura asta de multi ani de cand a aparut in practic in bucatarie si e foarte buna
Am facut si eu prajitura asta mai demult ( eu ii spun prajitura "MINUNE" fiindca ai si blat si crema in acelasi timp).Este o prajitura delicioasa,merita sa o faci.Felicitari pentru toate retetele.
Buna, Teo, am o urgenta….urgenta… Am pregatit prajitura acum, dar….la sfarsit, "aluatul" respectiv este foarte lichid….desi am respectat intocmai cantitatile si modul de preparare. Ce sa ii mai fac, sa ii pun mai multa faina?
Cristina :), pls urgent
Cristina, scuza-ma ca nu am raspuns mai repede, dar nu am avut acces la net. Aluatul trebuie sa fie putin mai gros decat cel de clatite. Poti sa mai pui faina daca ti se pare mult prea lichid, insa nu mai garantez ca se imparte pe straturi…eu zic sa il pui asa si intr-o ora de stat la cuptor, sigur se leaga. Sau sper macar sa fie sigur 🙂
blogul tau minunat l-am descoperit acum o luna si am fost impresionata. in aceeasi perioada m-am mutat cu prietenul meu si, normal, am profitat de retetele tale ca sa-l impresionez, si am reusit:D…acum o saptamana "socrii" mei ne-au vizitat din state si am pregatit printre altele "Spaghetti Chicken Alfredo "…sa zicem k cu ajutorul tau, am devenit cea mai buna nora pt ei:)))) iti multumesc din suflet pt retetele tale…te pup
Teo, prajitura asta e absolut minunata!!!!!
Trebuie sa recunosc ca ai fost putin sceptica la inceput. Ma gandeam ca nu are de unde sa iasa asa ceva dint-o compozitie asa subtire. Dar este FANTASTICA!
Mersi de reteta! Te pup!
Buna, Teo!Incep prin a te felicita pt imperiul tau culinar-e extraordinar- si continui prin a-ti multumi pt ceea ce faci. Eu sunt o novice in bucatarie si imi e rusine sa spun ca la 19 ani nu stiu sa fac macar o ciorba si nu am facut in viata mea supa.(as avea probleme inclusiv cu cea la plic).e..asta e..nu mai sunt fetele cum erau pe vremuri..Sunt un DEZASTRU in bucatarie..o catastrofa.ma grabesc si neatentia mi-o ia intotdeauna inainte.Sparg tavi,deformez tigai etc.daca la asta ma picep cel mai bine, la prjituri e catastrofa: ori uit prafu' de copt, ori il confund cu drojdiuta uscata,ori uit tava in cuptorsi cate si mai cate.si dupa luni de incercari zadarnice, vreau sa spun ca in sfarsit mi-a iesit o prajitura."prajitura desteapta". sa fie oare un semn?;;) oi fi io prea desteapta?.ee oricum, vreau sa-ti spun ca reteta ta m-a ajutat enorm.(60% reteta, 20% efortul si 10% injuraturile si promisiunile ca e ultima oara cand mai fac praji…ee crek n-o sa ma tin de ele;;) ) Mi-e de mare ajutor blogul tau.Mi-as muta pc-ul in bucatarie.Multi pupici!!!
Ionutza, asa se castiga soacrele, trust me :))
Alina, si eu am fost sceptica la inceput, imi parea cam dubioasa reteta, dar dupa ce am incercat-o prima data, a ramas printre favorite!
Bibi, Dumnezo sa iti dea sanatate, ca m-ai inveselit pe ziua de azi :))
Theo, intr-un vas de yenna as putea face?
sigur ca da, numai sa nu fie foarte inalt
TEO,MA BUCUR CA TE-AM DESCOPERIT CU TOTUL INTAMPLATOR SI AM RAMAS PLACUT IMPRESIONATA DE TOATE RETETELE TALE.UNELE LE STIU DE MULT, ALTELE LE VOI INCERCA CAT DE CURAND.
Am facut si eu prajitura, e buna la gust, dar iese destul de grasa, nu as recomanda-o persoanelor care au probleme cu stomacul, ori li se face greata din orice (cum am eu in familie) 🙂
Buna, foarte simplu de facut prajitura ta, mi-a iesit din prima, desi la cuptorul meu cu ventilatie a trebuit s-o las 2 ore la coacere…Ce vroiam sa te intreb este daca aceasta prajitura (dupa racire) se tine la frigider sau se pastreaza la temperatura camerei? Eu am facut-o ieri (vineri) si maine vreau s-o servesc unor musafiri. Multumesc.
nu m-a placut dar a fost bunicica (*)
Mie mi'a iesit cam moale :(…este foarte gustoasa oricum, are gust de crema de zahar ars :), dar ceea ce vroia sa fie blat era moale, nu se rumenise ca in pozele tale. Nu am lasat'o mai mult de 1 ora si putin, nu se prindea nimic pe scobitoare..
p.s. Iti urmaresc blogul de jumatate de an, ai foarte multe retete tari, felicitari!
Sarbatori fericite!
Emilia, am patit si eu o data asa, cred ca e din cauza ca nu am incins bine cuptorul. Imi pare rau ca nu ti-a iesit, bine macar ca e buna la gust 🙂
Am facut aperitive pentru botezul fetitei mele Adelina numai cu retetele tale.Fara tine nu m-as fi descurcat.Acum am aplicat si la prijiturele la Craciun.Am mare incredere ca daca fac asa cum scrii tu o sa fie ok.
Eu si Adelina iti multumim.
bine ca mai exista cineva care sa-i ajute si pe cei fara fantezie in bucatarie
sunt invitata la revelion unde sunt peste 50 de persoane si multi copii unde fiecare trebuia sa duca cate ceva de mancare
fiind singura romanca am fost rugata sa duc ceva traditional romanesc,vreau sa spun ca mi-ai dat cateva ideei
dupa revelion am sa-ti spun ce figura am facut
UN AN NOU SI FERICIT SI TIE SI TUTUROR CARE CITESC
TINE-O TOT ASA
NADIA
da in baza la ce creste prajitura asta??adica nu are nici bicarbonat in ingridiente nici praj de copt…cum creste atunci??ms anticipat de raspuns
Salut
Am si eu o intrebare.Eu o faceam demult reteta asta numai ca nu mai am exact cantitatile si de asta am cautat pe net dupa o reteta concreta.Eu o stiam ca fiind lichiu frantuzesc insa dilema mea este: e neaparat folosirea untului?ca parca nu tin minte nimic legat de unt – numai lapte,oua ,faina si zahar.Dar intr-adevar este foarte buna prajitura.
am facut aceasta reteta si mi-a iesit,numai ca e foarte moale crema (nu am taiat-o ink.o las la racit).tre sa o pun la frigider? e posibil sa nu se prinda crema de dinauntru?am lasat-o 1 ora si 1 sfert la cuptor…pls raspunde-mi!
imi pare rau pentru teo cea care a trimis reteta dar e gresita.nici foto nu sunt reusite.eu nu as manca o prajitura ca cea in fotografie.eu doar ce o terminai de facut si o bagai la cuptor.ingredientele sunt dozate bine dar ca prajitura sa iasa bine ai nevoie de cateva secrete pe care se pare ca ea nu le stie sau nu vrea sa le spuna.in primul rand conteaza foarte mult ordinea altfel nu iasa bine iar in al doilea rand untul se topeste singur fara zahar sau lapte.pentru cine e interesat poate sa foloseasca reteta mea dar si a ei si apoi fiecare decide care e mai buna.oricum eu va dau reteta mea:
1:SE SEPARA GALBENUSURILE DE ALBUS SI SE FREACA CU ZAHARUL.
2:SE TOPESTE UNTUL SE LASA LA RACIT SI APOI SE PUNE PESTE GALBENUSURILE FRECATE CU ZAHAR
3:SE ADAUGA FAINA
4:SE ADAUGA LAPTELE CARE TREBUIE SA FIE UN PIC CALDUT
5:SE ADAUGA PLICUL DE VANILIE PESTE TOATA COMPOZITIA
6:SE BATE ALBUSUL SPUMA SI SE PUNE PESTE COMPOZITIE.
SE BAGA LA CUPTOR LA 180 GRADE PENTRU MINIM 30 MIN MAX 45.DEPINDE DE CUPTOR.IN GENERAL ITI DAI SEAMA DACA E FACUT DACA DUPA JUMATATEA DE ORA PRAJITURA NU FACE VALURI.POFTA BUNA EU ACUM O SCOT DI CUPTOR ABIA ASTEPT SA SE RACEASCA.EU O LAS SA SE RACEASCA SI APOI PUN FRISCA APOI PE FIECARE BUCATICA PUN CATE O AMARENA(IN ROMANA MAI PRECIS CATE O CIREASA MARE NEAGRA SIN COMPOT)
ESTE EXTRAORDINAR DE BUNA.
MIRELA SUNT APP
Saraca de tine, anonimo … Se vede ca nu ai mancat praji de-asta sa vezi cat e de buna !
Roliver
Buna,Teo!!! Desi te urmaresc de ceva timp(vreun an si ceva),nu ti-am scris niciodata,insa in schimb am facut foarte multe retete de la tine si toate au iesit minunate!!! Acum 10 min am scos din cuptor minunatia asta de prajitura,si vreau sa iti spun k nu am avut rabdare si am taiat o bucata asa fierbinte,si mi-am ars si limba,dar a meritat,este super buna!! Pupici si spor la bucatarit! Anca-Sibiu
Anca, multumesc din suflet pentru gandurile frumoase si ma bucur foarte mult ca ti-a iesit prajitura 🙂
Te mai astept si cu alte comentarii… mai ales acum dupa ce ai reusit sa spargi gheata cu primul comentariu.
Te pup
teooo!!! imi vine rau!!! vreau sa fac praji asta si bebe meu doarme si n-am unt!!!chiar acum fac praji fanta si mai studiam p'aci!!!:((arata super"desteapta" ta! madalina-bucuresti
Draga Teo,
te-as ruga sa-mi spui ce am gresit de nu mi-a iesit prajitura:(. Are un puternic gust de ou si la aspect e diferita de a ta. S-au separat cele 3 straturi, dar nu se tin unul de altul ca la tine. Glazura e mai proeminenta (e parca tot un fel de blat) si crema e mai subtire. Dar n-are importanta asta, caci din cauza gustului la mine e ratata.
Am topit untul – gras, de la Unicarm – cu putin lapte si o parte din zahar. Am frecat galbenusurile cu zahar, apoi am pus untul topit si racit, laptele rece si s-a facut un amestec f. lichid. Si mult. Albusurile mi-au iesit f. multe iarasi, m-am pus de le-am incorporat cu greu, impreuna cu faina. Rezultatul a fost foarte lichid, l-am pus intr-o tava unsa si tapetata si am bagat la cuptor. Deoarece tava era inalta n-am putut sa-l pun pe gratarul de sus, a venit un pic pe la mijloc. Cuptorul (aragaz normal) era incins de ceva vreme, dar la foc mic. Asa cum l-am si tinut in timpul coacerii. In total am tinut-o 65' in cuptor si apoi inca 10' dupa ce am stins focul. Iti trimit si poza daca te ajuta sa-mi diagnostichezi prajitura. Te rog frumos sa-mi raspunzi, stii cum e cand investesti timp si placere si nu-ti iese.. 🙁
Merci
Buna Teo! Mie imi face mama prajitura asta de ani…ani multi…dar a ei e alba toata…zici ca e o bezea…nu arata ca a ta…
Diana, imi pare foarte rau ca nu ti-a iesit prajitura. Din ce mi-ai scris tu mai sus, nu-mi dau seama cu ce ai fi gresit si nu stiu cat m-ar ajuta poza.
Eu am facut prajitura asta de cel putin 10 ori si a iesit de fiecare data. In niciun caz nu cred ca e din cauza ingredientelor si a prepararii lor, insa ar fi bine sa te asiguri totusi ca toate ingredientele sunt proaspete. Cred ca s-ar putea sa tina totusi de coacere…
salut teo.am incercat odata prajitura desteapta dupa reteta ta ,si a iesit ok,doar că stratul din mijloc nu a iesit chiar ca cel din pozele tale,ci putin mai moale sa zic asa,neinchegat bine,poate nu am copto destul dar a fost foarte buna :)).Acum vreau sa o fac din nou si am o intrebare;se poate face si cu oua de rată ?am auzit că nu iese spuma sau că pica greu la stomac.ce parere ai ?
Buna dragele mele
Se pare ca nu sunt singura care a patit-o cu prajitura desteapta.Am facut-o si eu aseara si asa plina de speranta am asteptat dimineata sa o gust.
Am urmat intocmai instructiunile, s-a separat f bine, dar din pacate am aceeasi problema cu stratul din mijloc:nu s-a inchegat si are parca aspect de branzit, e cam moale.E comestibila, insa doar cu lingurita.
Poate stiti careva care ar fi cauza totusi?
Va pup si va doresc prajiturici buuune!
deci iubesc prajitura asta e delicioasa :XXXXXXX plus ca se face fffffff repede ji usor
Super prajitura. Am facut-o de mai multe ori si s-a mancat rapid.ANCA_Iasi
super buna prajitura.a iesit intocmai.cred ca secretul este sa fie lasata destul la racit…in rest…toate gandurile de bine!
Tocmai am terminat prajiturica asta…Este foarte buna! Eu am adaugat putina dulceata de visine prin ea, inainte de a o pune in cuptor si a iesit excelent. Multumesc pentru reteta! >:D<
cand am bagat-o la cuptor a facut 3 umflaturi…din ce cauza.astept raspuns cat mai urgent
n-as putea sa-ti spun cu exactitate, insa ar putea fi din cauza temperaturii prea mari, fie n-a fost compozitia omogena.
Această prăjitură deşteaptă este prima pe care am făcut-o de pe blog-ul tău. De atunci "am comandă" la ea aproape în fiecare lună. Dar şi e excelentă! Mulţumesc Teo!
buna!!tot am citit comentariile lasate aici de fete,as fi vrut sa fac si eu prajitura desteapta,dar cum tava mea de cuptor nu e prea inalta o sa mai astept pana imi cumpar una,o sa va scriu com mi-a iesit.Tre sa va spun ca nu sunt priceputa in a face prajituri.va salut Cecilia
Buna Teo,
Gatesc dupa retetele tale de mai bine de un an si pana acum mi-au iesit toate, drept pentru care iti multumesc! Dar aceasta prajitura nu este atat de simpla pe cat pare. Nici mie nu mi-a iesit, si nu stiu care este motivul, dar tind sa cred ca lingurile de faina trebuiau sa fie cu super varf. Poate ar fi bine sa scrii cantitatea in grame. Sau poate ma insel si altul e secretul. Cert e ca nu o voi mai face.
Iuliana
Tocmai am scos prajitura din cuptor si a iesit ceva de vis…Ms Teo…:D
BUNA TEO,ACUM 15MINUTE AM DESCOPERIT ACEASTA PRAJITURA DESTEAPTA SI MOR DE CURIOZITATE,O S-O INCERC WEEKENDUL ACESTA.AM FACUT CATEVA RETETE DE LA TINE SI MI-AU IESIT FOARTE BUNE.FELICITARI!!!!
Mi-ar fi reusit aceasta prajitura daca nu-si facea si sotzul de lucru prin bucatarie. Speram ca banuielile mele sa nu se adevereasca si-i zic : Nu cumva sa deschizi usa la cuptor, la care el raspunde : Aaa…am deschis nu o data, ci de doua ori, ca mi s-a parut focul dat prea mic, mi-era teama sa nu se stinga ! Asa ca in final i-am servit un fel de budinca, ca nu as putea-o numi prajitura, la cum arata.
Draga Teo, reteta aceasta pentru prajitura desteapta este absolut minunata!!!!! Eu sunt anti-talent in bucatarie insa prajitura asta mi-a iesit perfect!!! Nu degeaba i se spune ca e desteapta!!!
Multumesc pt tot ce faci!
Andra
draga Teo am facut azi aceasta prajitura si a iesit minunat.iti doresc un 2012 plin de sanatate, fericire, iubire si multe realizari. sa ne bucuri si la anul cu retete la fel de minunate. pupici. LA MULTI ANI!
buna teo vreau sa fac si eu prajitura asta desteapta dar am o problema aragazul meu e pe butelie cam cit sa o tin la cuptor ? sa nu iasa scrum:)astept raspuns multumesc o incepatoare
Gabi draga, din pacate nu stiu ce sa iti spun, dar probabil daca e pe butelie inseamna ca presiunea gazului e mai mica. Trebuie sa o tii, in principiu, pana se rumeneste frumos deasupra. Chiar daca are o consistenta mai gelatinoasa la mijloc, dupa ce se raceste, se va intari.
Am incercat reteta, dar dupa ce am frecat galbenusurile cu zaharul, cind am adaugat untul, mi s-a taiat compozitia ca maioneza…Sa nu fi fost racit suficient? Am adaugat apoi laptele si restul ingredientelor – si acum astept sa se coaca sa vedem ce dezastru iese.
Exista vreo modalitate de remediere pentru astfel de “accidente”?
simona, eu nu am patit dar in mod normal, nu ar trebui sa fie probleme, ar trebui sa se coaca ok
super tare e foarte buna prajitura
După ce am scos prăjitura o putem încerca sau trebuie lăsată puțin?
de obicei eu olas sa se raceasca la temperatura camerei inainte dde servire, dar si mai buna este rece, de la frigider 🙂