Bine v-am regasit! Astazi gatim impreuna vinete umplute, o reteta absolut delicioasa care este potrivita in orice sezon. Vara este o mancare care se poate servi si rece, iar iarna va fi perfecta pentru a incalzi trupul si sufletul. Umplutura este una pe baza de carnaciori, dar puteti folosi chiar si carne tocata sau mezelurile care va plac mai mult: sunculita, salam, kaizer etc.
Sa stiti ca reteta este foarte simpla si nici nu o sa va tina o eternitate in bucatarie. Simplu, rapid si delicios, adica exact asa cum toata lumea isi doreste!
O puteti pregati pentru pranz sau cina si este perfecta si in pachetelul cu mancare de la serviciu. Va garantez ca si colegii vostri o vor aprecia. 🙂
Si acum reteta!
Ingrediente pentru vinete umplute
- 3 vinete medii (mai mult rotunde decat lunguietze)
- 300 g de carnaciori (se poate orice mezel, eu am ales carnaciorii oltenesti pt ca sunt foarte buni prajiti)
- 3 ardei grasi
- 2 cepe
- 100 g cascaval ras
- 3 linguri de smantana
- 2 rosii mari
Mod de preparare Vinete umplute
Se taie vinetele in jumatati si se scobeste interiorul cu ajutorul unui cutit.
Se maruntesc toate ingredientele si se pun la calit intr-o cratita cu putin ulei. Se pune intai ceapa, apoi ardeii si doar ultimii carnaciorii (in ordinea in care se calesc).
Se umplu vinetele cu compozitia pregatita mai sus si se aseaza intr-o tava (nu o ungeti cu nimic, pentru ca riscasti sa se inmoaie vinetele mult prea tare).
Se aseaza feliile de rosii pe deasupra si apoi cascavalul si putina smantana.
Se condimenteaza cu putina sare si putin piper, apoi se dau la cuptor pana cand se inmoaie vinetele si se rumeste cascavalul si smantana.
Siiiii … ta-daaaaa! Rezultatul final care arata mega delicios!
Aceasta a fost reteta de Vinete umplute cu carnaciori. Cum vi se pare? Sper sa va placa si nu ezitati sa o incercati.
Draga Teo,
de ceva vreme imi face cu ochiul reteta ta de vinete umplute! Asa ca sambata am executat-o si a iesit SUUPER :)! O nelamurire am, vinetele, partea pe care am scobit-o, trebuiau sau nu adaugate in compozitie? Oricum, eu le-am adaugat si a fost OK!
Multumesc! Super reteta!
Geta
Geta, ma bucur ca ti-au iesit vinetele! Si eu adaug tot timpul la umplutuura miezul pe care il scobesc…e o chestiune de gust, unii nu il pun. Dar mie imi place foarte mult, asa calit impreuna cu restul ingredeintelor 🙂
Sa va fie de bine!
Draga Teo,
O reteta super! Am facut-o in seara asta si a iesit super. Super e putin spus! Multumim frumos!
Marian
chiar acum le pregatesc! abia astept sa le scot de la cuptor…mmmmmm!!
au iesit suuuuper bune!!! multumesc mult Teo! pot sa spun ca m-am indragostit de blogul tau!! Iti doresc mult succes in continuare! te pup
bravos, teo, abia am terminat de mancat (de fapt, de umflat) bunaciunea asta de vinete umplute, barbata-miu inca baloteaza, nu se mai poate opri, foarte bune, excelente, sa traiesti; au ramas ceva mieji de la vinete, dar i-am bagat si pe ei repede cu niste rosii si usturoi si a iesit de o mancarica de vara de vis;
daca esti teo cea de la tv, ca nu am intrat in detalii pe aici, iti urez toate cele bune si tot respectul meu pentru chestia cu fetita infiata; am si eu un baietel infiat, din 2002, avea 2 ani atunci si prin el am cunoscut ce inseamna dragostea neconditionata a unui copil pentru parintele sau…
te sarut cu drag
suuuuper…….
ce condimente se folosesc ?arata delicios 🙂
prefer carnea tocata de vita in locul carnatilor…cel putin eu asa stiu ca e reteta 🙂
pentru cine prefera se pot adauga si 2-3 catei de usturoi in compozitie
oricum e foarte gustoasa reteta
Buna Teo!
Am aflat de blogul tau in jur de o luna aici in Spania si de atunci tot intru pt ca sunt recent casatorita si nu sunt asa experta inca in ale mancarii:p..
oricum eu fac vinetele umplute cu carne tocata de porc, cu bacon, cartofi,dovlecei si ce pui tu inafara de carnaciori, toate taiate marunt si prajite. Branza pun si inauntru pt ca ii da un gust f bun.
Am sa incerc si reteta ta mai simpla.
Fi binecuvantata!!!
Ceao ma numesc gabriela si o sa incer si io reteta fff curand…. imi place mult sa gatesc asa ca te rog mai trimite retete..succesc .multumesc.
buna sunt andreea din timis si nu am stiut sa gatesc mai deloc tu mai ajutat foarte mult multumesc pentru tot ai niste retete extraordinare sti cum sa ne faci sa intelegem retetele tale numai la tine am gasit retete foarte usor de inteles tineo tot asa nu te lasa multumesc inca o data
superrr reteta.am modificat-o putin dar e foarte buna. lucrez in spania si sefilor mei le-a placut mult. incercati-o si voi si nu veti regreta.
buna teo….nu am fc pana acum vinete umplute.e prima data cand fc,sper sa imi iasa dar eu in loc de carnaciori o sa pun carne de vita pt k nu imi plac carnaciori,reteta o fc in seara asta….maine intru si o sa scriu ce a iesit……cristina
arata bine vinetele .eu pun carne de pui tocata cu usturoi in iteriorul vinetei .Incearca nu da gres
lol … nu-s vegetariene :-p
Am facut si reteta aceasta…foarte buna, delicioasa.Acum cercetez terenul, sa vad ce mai pregatesc.
Bravo Teo, esti o minune…dar tu stii deja
Pupici
Mili
Draga Teo, la fel ca toate retetele tale arata fantastic. Maine cand vin de la serviciu trebuie neaparat sa o fac. Mult succes !!!!
Multumesc 🙂 vinetele umplute le-am invatat de la mama si sunt in continuare un hit la noi acasa 🙂