Astazi am ales:

Dovlecei umpluti cu branza


Da, dragii mei, trebuie sa recunosc (stiti ca eu sunt mereu sincera cu voi), dovleceii umpluti cu branza nu intra la categoria food porn si cu siguranta nu sunt la fel de apetisanti ca un lava cake din care curg rauri de ciocolata, DAR (exista un mare DAR) pe cat or fi de uratei dovleceii, pe atat de deliciosi! Combinatia de 3 feluri de branza si un pic de bacon (doar un pic, asa pentru gust) este un vis, asa cum a spus si micutul Luca. Eram sigura ca reteta va fi un succes pentru el, pentru ca iubeste branza si orice contine branza, iar daca si micutii vostri iubesc branza, dovleceii umpluti sunt modalitatea perfecta de a le introduce si legume in combinatie. Da, uneori si noi avem problema legumelor, desi Luca le accepta, are perioade in care nu neaparat ii sunt cele mai bune prietene, asa ca mereu caut modalitati de a le readuce in atentia lui, in combinatii pe care stiu ca nu le poate refuza!

Eu am foslosit 3 feluri de branza, pe care le avem in frigider tot timpul si le folosesc in diverse combinatii: crema de branza, emmentaler, parmesan. Si, deobicei, avem tot timpul si cas proaspat, din lapte de vaca, de la tara. Si asta e un truc pe care l-am invatat de la Buni, pentru ca si noi am mancat cas de tara toata copilaria noastra: de doua-trei ori pe an, luam un cas intreg (da da, unul din acela cat o roata de tractor) si il portionez, il tin la congelator si asta inseamna ca il am mereu la indemana si este absolut delicios de fiecare data! Il folosim la mamaliguta cu branza, (o alta preferata de-a lui Luca) la cas pane, in sandwichurile si gustarile pentru pachetelul de la scoala si pentru retete ca si cea de azi :)

Ideea retetei de azi a pornit de la fotografia postata de Lavinia pe Facebook, folosind hashtag-ul #HaiSaMancamImpreuna si a “degenerat” in ceea ce vedeti in farfuriile noastre :) Si, inainte de a va spune reteta, trebuie sa va spun ca de multa vreme nu s-a mai intamplat asa ceva: toata lumea m-a zorit cu sedinta foto si am fost intrebata de cel putin 5 ori “mai ai mult?!?!” pentru ca, asa uratei cum sunt ei, dovleceii umpluti cu branza au umplut bucataria cu o aroma deosebita si ne-au facut o pofta teribila! Sper sa incercati si voi reteta, sunt sigura ca o sa va placa si, daca o gatiti, puteti sa postati fotografii pe Facebook sau Instagram cu #HaiSaMancamImpreuna, sa se bucure si ochisorii mei de gospo :)

INGREDIENTE

 

Incingem cuptorul la 180°C si pregatim o tava mare, pe care asezam hartie de copt. Spalam bine dovlceii si ii taiem in jumatate, pe lungime, apoi folosim o lingura pentru a indeparta partea cu semintele, astfel incat sa avem 4 barcute de dovlecei :) Ce dragut a sunat asta, nu? Barcute de dovlecei :) Asezam dovleceii in tava, ii condimentam cu sare si piper si ii dam la cuptor 15 minute, timp in care ne ocupam de umplutura.  Amestecam intr-un bol mare cele 3 tipuri de branza si adaugam apoi si ceapa si cubuletele de bacon, e care le calim impreuna 4-5 minute, la foc mediu, intr-o tigaie fara a adauga ulei, pentru ca se prajesc in grasimea pe care o lasa baconul. Abia dupa ce am amestecat tot, potrivim umplutura de sare si piper, pentru ca si branza si baconul sunt sarate si nu vrem sa exageram, nu? Si daca pana acum nu ati atras cu nimic atentia celor dragi, o data ce umpleti dovleceii si ii dati la cuptor, intreaga bucatarie va mirosi absolut minunat si e momentul sa ii adunati pe toti in jurul mesei! Asa ca, pentru un succes garantat, scoatem dovleceii de la cuptor (deja sunt aproape facuti) ii umplem cu amestecul de branza, ceapa si bacon si ii dam din nou la cuptor, inca 15 minute sau pana branza incepe sa se gratineze.

 

Daca pana acum nu ati iubit dovleceii, va garantez ca veti incepe dupa ce degustati aceasta reteta! Cred ca e foarte important sa aducem mereu ceva nou pe masa celor dragi, nu doar ca ne castigam statutul de super-gospodina, ci avem si amintiri noi la masa de familie :)

 

 




Lasa un comentariu

Nume si prenume
Adresa de e-mail
Comentariul tau


Regulament