Astazi am ales:

Vinete cu parmesan


Fotografia cu vinete cu parmesan postata de Cristian folosind hashtag-ul #HaiSaMancamImpreuna mi-a adus aminte de una dintre mancarurile mele preferate cand sunt in deplasare in Italia sau in Elvetia si pe care o pregatesc cu mare drag si pentru familia mea, mare iubitoare de vinete – parmigiana di melanzane. Insa, trebuie sa recunosc, parmigiana clasica este o reteta destul de complicata, pentru care trebuie sa imi dedic o buna parte din zi ca sa o gatesc: trebuie sa taiem intai vinetele cu grija, apoi sa le lasam sa se scurga cateva ore ca sa fim siguri ca nu iau prea mult ulei cand le prajim, apoi sa le prajim, sa pregatim sosul....uffffff...treaba multa!

Asa ca azi, inspirata de vinetele din fotografia lui Cristian, azi o sa facem o varianta mai simpla a vinetelor cu parmesan si care se fac la cuptor, nu prajite in ulei, deci sunt si mai dietetice! #HaiSaMancamImpreuna o cina delicioasa, foarte simplu de pregatit si pe care intreaga familie o va iubi! :)

INGREDIENTE

Spalam bine vinetele si le taiem in felii de cca 1.5 cm grosime. Toate feliile trebuie sa fie de acceasi grosime pentru a se coace uniform. Asezam apoi feliile de vinete pe un servet de bucatarie curat si le presaram cu sare, apoi le lasam asa 15-20 minute, pentru ca sare ajuta sa traga apa din vinete. Tamponam apoi vinetele cu un prosop de hartie pentru a indeparta cat mai multa apa, apoi le asezam pe o tava mare, pe hartie de copt. Le condimentam cu piper si ierburi aromatice si le coacem 12 minute in cuptorul incins la 180°C.

 

Cat timp vinetele stau la cuptor, noi pregatim sosul: incingem intr-o tigaie uleiul de masline si calim usturoiul cateva secunde, apoi adaugam rosiile cubulete, cu tot cu suc, sare, piper, oregano, busuioc dupa gust si lasam sosul la foc mediu, 15 minute sau pana avem un sos gros. Amestecam des si zdrobim rosiile cu furculita pe masura ce fierb. Adaugam la final parmesanul dat pe razatoare si busuiocul proaspat si amestecam bine.

 

Scoatem vinetele din cuptor, punem pe fiecare un strat generos de sos, apoi, deasupra, mozzarella data pe razatoare sau taiata felii si dam din nou la cuptor, 15-20 minute sau pana mozzarella este frumos rumenita.

 

Apoi, #HaiSaMancamImpreuna vinete cu parmesan, aboslut delicioase atat iarna cat si vara, cand va sugerez sa folositi rosii proaspete in reteta! Multumesc pentru idee, Cristian, familia mea a iubit vinetele tale cu parmesan! In plus, sunt o varianta perfecta pentru zilele de post! Sa va fie de cel mai bine!




Lasa un comentariu

Nume si prenume
Adresa de e-mail
Comentariul tau


Regulament