Astazi am ales:

Tochitura


In Ardeal, de unde, daca nu stiati deja, este originara si gospodina voastra preferata, nu se mananca tochitura sau cel putin noi nu ii spunem asa. Dar, fotografia cu tochitura si mamaliguta postata de Denisa pe Facebook cu #HaiSaMancamImpreuna mi-a placut atat de mult incat nu m-am putu abtine si a trebuit sa incerc reteta! Vedeti de ce iubesc eu atat de mult conceptul #HaiSaMancamImpreuna? Intotdeauna fotografiile voastre sunt o minunata sursa de inspiratie! Mereu incerc retete noi datorita voua si de fiecare data imi pot surprinde familia cu ceva nou la masa de duminica! Va multumesc din tot sufletul si va rog sa postati in continuare fotografiile voastre folosind hashtag-ul #HaiSaMancamImpreuna pe Facebook si Instagram, da? :)

Sa revenim la tochitura! :) Noi o numim “Pomana porcului” si este mancarea ce se pregateste in ziua taierii porcului (si iarna, in preajma Sarbatorilor) in untura proaspata. Se foloseste exclusiv carne de porc, de la carne macra la una mai grasa si pana la organe. Tochitura sau pomana porcului se serveste de obicei cu mamaliguta, iar fotografia Denisei intruchipeaza pur si simplu tochitura perfecta si abia astept sa o pregatesc anul acesta in ziua magica de Ignat :) Si, pentru ca este genul perfect de reteta care sa stranga toata familia in jurul mesei, vom face o cantintate mai mare, suficienta pentru toata lumea, da? :) 

INGREDIENTE

Intr-o cratita incapatoare topim untura, punem apoi si uleiul si adaugam carnea taiata cubulete si carnatii taiati felii. Le prajim foarte bine, amestecand des, pana sunt rumenite bine toate partile. Adaugam si usturoiul, sare si piper, boiaua si amestecam bine, le mai lasam sa se prajeasca impreuna 1 minut. Stingem totul cu vin, punem si 100-200ml apa si resul ingredientelor, amestecam bine si lasam sa fiarba acoperite 15 minute, pentru ca toate aromele sa se intrepatrunda, apoi luam capacul si lasam tochitura sa se gateasca pana carnea este facuta (mergem pe gustate) si lichidul scade aproape de tot.

Foarte simplu, perfect de facut la ceaun intr-o iesire la aer liber, la o cabana, poate chiar de Revelion :) Sa va fie de cel mai bine si #HaiSaMancamImpreuna o tochitura sau o pomana porcului cu o portie sanatoasa de mamaliguta fierbinte! 




Lasa un comentariu

Nume si prenume
Adresa de e-mail
Comentariul tau


Regulament