Astazi am ales:

Supa asiatica de pui


Supa de pui ne este cunoscuta tuturor, fie ca e facuta cu pui sau gaina, fie ca strecuram zarzavatul sa nu, ca o mancam cu galuste sau taietei. Dar mie mi-a atrast atentia Supa Asiatica postata de Liana pe Instagram cu #HaiSaMancamImpreuna si m-am gandit ca la urmatoarea masa in familie ati putea incerca o supica noua, mai exotica, dar care pastreaza ceva din supa de pui a copilariei noastre :)

INGREDIENTE

Pentru supa de pui, spalam bine carnea si o punem la fiert in 3 litri de apa cu putina sare, imprena cu ceapa. Pe masura ce firbe carnea si lasa spuma, o indepartam folosind o spumiera. Cand carnea nu mai lasa spuma, curatam si spalam legumele, apoi le adaugam in supa. Punem si patrunjell, pe care il lasam intreg, pentru ca il vom indeparta din supa. Fierbem supa la foc mic, ca sa fie cat de limpede, apoi, cand legumele sunt fierte si supa e concentrata, o potrivim la gust de sare si piper si o strecuram pentru a fi cat de limpede. Supa se pastreaza 4-5 zile la frigider sau in conceglator, in pungi pentru cuburile de gheata, iar cand avem nevoie de supa de pui pentru o reteta, o avem mereu la indemana, trebuie doar sa decongelam cuburile de supa.

 

Pentru supa asiatica, punem uleiul de susau (sau ulei de floarea soarelui) intr-o tigaia foarte incapatoare (wok) si calim salata Roma sau Bok Choy, taiata fidelute, 4-5 minute. Adaugam si ghimbirul, usturoiul morcovi si le calim impreuna pana morcovii incep sa se inmoaie. Turnam supa de pui, sosul de soia, sosul de peste si adaugam si crevetii, pe care ii decorticam in cazul in care nu erau deja decorticati. Punem si taieteii de orez, nefierti. La ultimele clocote, cand crevetii si taieteii sunt fierti, punem ceapa verde taiata rondele. Potrivim la gust de sare si piper, daca este cazul. 




Lasa un comentariu

Nume si prenume
Adresa de e-mail
Comentariul tau


Regulament