Cand eram mici, cele mai frumoase si mai frumoase zile, erau cele petrecute la bunici. Am avut mare noroc ca bunicii mei stateau foarte aproape de noi, ei ne scoteau de la scoala si stateam cu ei pana venea mama de la birou. Apoi, o vreme buna, cand mama a fost plecata, au locuit ei cu noi. Nu va pot explica ce deliciu a insemnat asta din punct de vedere culinar! Pentru Buni, o masa de pranz nu era completa daca nu avea supa, felul doi si neaparat un desert :) Dar nici la micul dejun nu se lasa mai prejos si, ca o gospodina adevarata, pe cand ne trezeam noi sa ne pregatim pentru scoala, ea era deja in bucatarie, pachetelul era pregatit de mult si Buni era “la datorie” langa aragaz. Rares, fratele meu, mare fan oua, isi astepta comanda de ou fiert, ochi sau “papara” (omleta de Ardeal) iar pentru mine, mic dejunul perfect era painea in ou sau bundas kenyer, cum i se spune in zona noastra, adica “paine in cojocel”. Si, o data painea in ou gata, posibilitatile erau nenumarate: cu gem de caspuni, pudrata cu zahar dar si varianta cu salam si mai ales varianta... simpla :) Acesta a fost sandwich-ul copilariei mele, care imi facea diminetile perfecte si imi aduc aminte si acum ca stateam toti 4 la masa, dimineata, inainte de a merge la scoala si Bubu ne intreba ce ore avem azi, mai recapitulam ceva impreuna si mereu plecam la scoala cu zambetul pe buze. Asta cred ca inseamna o masa in familie, fie ca e mic dejun, pranz sau cina: cand te ridici de la masa ai burtica plina si sufletul la fel :)
De asta mi-a adus aminte sandwich-ul dulce – Sandwich Elvis postat de Alina pe Facebook, folosind hashtag-ul #HaiSaMancamImpreuna. Nu e prima data cand aud de acest sandwich, preferatul “Regelui”, dar e prima data cand il gatesc. Este o combinatie de unt de arahide, banane, bacon crocant si putina miere, intre 2 felii de paine prajita. Excentrice gusturi avea The King! :)
Mai intai prajim feliile de paine, fie in toaster, fie pe plita sau in tigaia grill. Cat sunt fierbinti, le ungem cu un strat subtire de unt de arahide pe o parte si un strat foarte subtire de miere pe cealalta parte. Taiem bananele feliute si le asezam peste untul de arahide, apoi prajim feliile de bacon intr-o tigaie, fara adaos de ulei, pana sunt foarte crocante si sfaramicioase. Le rupem si le aseza peste feliile de banana, apoi inchidem sandwich-ul, ii multumim lui Elvis pentru combinatia inedita care este chiar delicioasa si...#HaiSaMancamImpreuna, toata familia, un mic dejun mai mult decat consistent!