Astazi am ales:

Salata calda de pui cu ardei


Cand e cel mai potrivit sa spun #HaiSaMancamImpreuna o salata calda? Cand e vara...dar nu prea, exact ca acum: 2-3 zile de “caldura mare, mon cher!” si apoi 4-5 zile de frig, ploaie si temperaturi cu 15 grade mai mici. In zilele acelea, in care nu stiu daca e vara sau toamna, prefer o salata calda, care imi incalzeste stomacelul si totusi prin care sa ma bucur de legumele de sezon. De aceea, poza cu salata de ardei si pui postata de Luana mi-a facut cu ochiul si mi-am zis “gospo, e musai musai sa deconstruiesti reteta de salata, ca sa se bucure toata lumea de ea!” :)

Vreau sa va multumesc pentru pozele cu mancare pe care le postati pe retetele de socializare folosind hasthtag-ul #HaiSaMancamImpreuna! Nu doar ca imi dati inspiratie pentru retetele pe care le postez aici, in sectiunea Din poza in farfurie, dar imi si treziti atat de multe amintiri legate de mesele in familie, de familia mea in general, de copilarie. In general, mancarea buna, gatita in casa, dupa retetele mamei sau ale bunicii, ne aduce pe toti impreuna si ma bucur foarte tare sa vad ca acest obicei nu a disparut de tot si mai ales ca, impreuna cu voi, incercam sa il readucem in familiile de peste tot :) Asa ca, va rog sa postati in continuare mesele voastre alaturi de cei dragi, prieteni sau familie si sa folositi cu incredere #HaiSaMancamImpreuna, pentru ca ele sa ajunga cu bine la mine, gospo a voastra.

INGREDIENTE

Cum pregatim carnea de pui? Amestecam toate ingredientele pentru marinata intr-un bol, apoi le turnam intr-o punga care se inchide ermetic, cu fermoar. Punem si carnea de pui si agitam bine punga, astfel incat carnea sa fie bine acoperita cu marinata. Dam carnea la frigider cel putin 6 ore, de preferinta peste noapte, pentru a se marina cat mai bine. Cu cat o lasam mai mult, cu atat carnea va fi mai aromata si mai suculenta. Cat timp sta la marinat, nu uitati sa scoateti punga din cand in cand in frigider si sa o agitati bine. A doua zi, scoatem carnea de la marinat si o prajim in tigaia de tip grill sau direct pe gratar.

 

Cum pregatim salata de ardei? Intr-o tigaie mare incingem uleiul de masline si prajim ceapa pana devine translucida, apoi punem si usturoiul si il calim 1 minut impreuna cu ceapa, adaugam si fasiile de ardei, restul de ulei si zeama de lamaie si le lasam 10-12 min, amestecan des, pana ardeii sunt mai moi, insa raman crocanti, “al dente”. Potrivim la gust de sare si piper.

Punem salata de ardei pe farfurie, asezam desupra fasiile de piept de pui si gata, #HaiSaMancamImpreuna un pranz de vara, usurel si pe gustul intregii familii :)

 

 

 

 

 




Lasa un comentariu

Nume si prenume
Adresa de e-mail
Comentariul tau


Regulament