Din punctul meu de vedere, ca si gospodina, mamica si omulet cu foarte multe pe cap si prea putin timp liber, caserolele si mancarurile pentru intreaga familie sunt ideale de gatit in weekend. Sambata, de exemplu, puteti sa gatiti 2-3 feluri de mancare pentru intreaga saptamana viitoare. O ciorba, 1-2 feluri principale si o tava mare de prajitura va asigura cina in familie pentru toata saptamana urmatoare :) Stiu ca pentru toate mamicile care lucreaza si au o familie e greu sa te aduni dupa o zi lunga la birou si poate cina in familie e ultimul lucru de care mai aveti timp, dar nu uitati nicio secunda cat de important este sa petreceti timp impreuna cu cei dragi. La cina, cand sunteti toti la masa, e poate singurul moment al zilei cand sunteti toti impreuna, cand va puteti povesti unul altuia cum v-a fost ziua, ce s-a mai intamplat la scoala sau la birou, cand intrebarile de genul “cum a fost la scoala?” pot primi un raspuns mult mai detaliat decat un simplu “bine!”. De aceea, retete ca cea de azi, inspirate de pozele cu mancare postate de voi pe Facebook sau Instagram folosind hashtag-ul #HaiSaMancamImpreuna sunt ideale pentru mesele in familie, pot fi pregatite din timp si asortate cu orice fel de garnitura, de la orez la legume congelate, pe care pur si simplu le fierbeti sau le trageti la tigaie si pana la banalii cartofi natur :) Cand ai mancarea in frigider si iti ia 10 minute sa pregatesti cina cu totul, poti spune din tot sufletul #HaiSaMancamImpreuna cu cei dragi :)
Mai intai, ca orice buna gospodina si asa cum ne-a invatat mama, spalam carnea bine bine, o condimentam cu sare si piper, apoi, intr-o tigaie suficient de mare in care sa incapa toata carnea, o rumenim pe toate partile. Bucatarii profesionisti spun ca “dam fata carnii”, adica o prajim in putin ulei pana e aurie.
Intr-o alta tigaie incinsa cu putin ulei calim ceapa taiata marunt, adaugam cubuletele de bacon si le calim impreuna pana ceapa e translucida si baconul e rumenit, apoi adaugam si ciupercile si le calim inca 1-2 minute impreuna cu baconul si ceapa, pana si ciupercile sunt moi. Nu va faceti griji, nu se vor arde, pentru ca ciupercile lasa apa. Condimentam cu sare si piper si turnam deasupra supa de pui. Atentie insa, daca supa de pui este deja sarata, mergem pe gustate, ca sa fim siguri ca mancarea nu iese prea sarata, da? Asteptam pana supa incepe sa fiarba si lasam pana supa scade la jumatate si avem un sos concentrat.
Turnam sosul de ciuperci intr-o tava si asezam desupra carnea de pui, sau, daca tigaia poate fi bagata la cuptor, punem carnea direct in tigaie, peste ciuperci. Dam tava/tigaia la cuptorul preincalzit la 150°C, timp de 20-25 minute, pana furculita intra usor in carne.
La final, cand totul e gata, le spunem tuturor #HaiSaMancamImpreuna si ne bucuram de o mancare buna buna, alaturi de cei dragi :)