Astazi am ales:

Pui cu mango si curry


Din poza in farfurie, tot conceptul #HaiSaMancamImpreuna nu este numai despre mesele in famile, ci si despre mesele alaturi de cei dragi – prieteni, vecini, colegii de la munca :) Voi postati fotografii cu mancare si preparate care mai de care pe retelele de socializare (Facebook, Instagram) folosind #HaiSaMancamImpreuna, eu deconstruiesc retetele din spatele lor aici, pe blog, in sectiunea Din poza in farfurie, pentru ca toata lumea sa se bucure de ele si mai ales sa isi gaseasca inspiratia pentru mesele lor in familie. Da da, pozele voastre cu mancare pot deveni retete incercate de mamici si gospodine pentru cei dragi lor :) Frumos, nu?

Ei bine, asa s-a intamplat cu fotografia cu Pui cu mango si curry postata de Alexandra pe Facebook folosind hashtag-ul #HaiSaMancamImpreuna :) Am vazut poza si instant mi-am adus aminte de “vremurile bune” asa cum le spun eu, anii 2005-2006-2007, cei mai frumosi ani din viata mea de tinerica – eram in ultimii ani la facultate, imi facusem o gramada de prieteni in toata tara prin intermediul unui forum, la scoala imi placea enorm de mult, Buni ne astepta cu masa in fiecare zi, trebuia sa o sunam doar in drum spre casa de la facultate si, de ce sa nu o spunem pe aia dreapta... aveam 50 de kilograme, o perioada de glorie in viata fiecarei femei :) Hahahaha :)

Insa ce mi-a marcat cel mai mult anii aceia au fost vizitele mele la Bucuresti, periodice, uneori de 2 ori pe luna, tocmai pentru a-mi vizita prietenii forumisti. Stateam prin rotatie, la fiecare, ca sa nu fie cu suparare si, pentru ca toti eram inca foarte tinerei si locuiam cu parintii, le-am cunoscut astfel pe Tanti Nina, mama Dianei, de la care am invatat sa fac o super negresa pe care o prestez si acum la fiecare sarbatoare si pe Tanti Carmen, mama Luciei, la care am mancat pentru prima si prima data pui curry. I-am iubit si i-am admirat din prima clipa, pentru ca, pe langa faptul ca ma gazduiau si ma hraneau :) imparteam si o pasiune comuna: calatoritul. Primul lucru pe care l-am remarcat acasa la Lucia? Frigiderul plin-plin de magneti din toate locurile in care au fost! Iar la capitolul gatit, Tanti Carmen a fost un deschizator de drumuri pentru mine, mereu venea cu o reteta noua! Asa ca, poza Alexandrei mi-a adus aminte de ziua aceea, in care nu doar ca am mancat pui curry la Lucia acasa, dar am si castigat cu Teo’s Kitchen titlul de “cel mai bun blog culinar” la Roblogfest :)

Intelegeti acum de ce le spun “vremurile bune” si mai ales cum o simpla fotografie cu mancare postata de voi poate trezi toate aceste amintiri ascunse intr-un colt de suflet?

INGREDIENTE

Mai intai ne ocupam de pulpele de pui (puteti folosi si piept de pui, sa stiti, insa e mult mai uscat fata de delicioasele pulpe), pe care le asezonam cu sare si piper, bine bine, pe toate partile. Incingem 2 linguri ulei de masline intr-o cratita mare sau o tigaie incapatoare si rumenim pulpele de pui, la foc mare. Important este sa faca o crusta aurie, uniforma, nu sa fie facute si la interior. Daca le prajim asa, la foc iute, sau “le dam fata” cum spun bucatarii, ne asiguram ca raman crocate si dupa ce fierb si mai ales ca toate sucurile din carne raman la interior, carnea fiind mult mai frageda si efectiv se topeste in gura :)

Dupa ce rumenim pulpele (operatiunea dureaza cam 3-4 minute), le scoatem cu o spumira pe o farfurie si le lasam se odihneasca.

Adaugam inca o lingura de ulei de masline in cratita dar si untul si calim ceapa. 3-4 minute sau pana e translucida. Adaugam usturoiul, pudra curry, scortisoara, boiaua sau fulgii de chili si le amestecam bine, pentru a avea un sos uniform. Tragem de pe foc, punem pasta de tomate, amestecam bine, adaugam bucatile de mango si patrunjelul, amestecam bine bine. Lasam pe foc 2-3 minute, apoi punem si bucatile de pulpa prajite, turnam deasupra supa de pui si amestecam. Lasam totul la foc mic, 30-40 min sau pana carnea de pui este foarte bine facuta si avem un sos gros.

Dupa 40 de minute, va asigur ca totul arata minunat si miroase delicios in toata casa! Daca nici asa nu i-ati convins pe cei dragi sa vina la masa, e momentul sa le trimiteti poze dragute cu puiul din oala... nu prea cred ca vor mai rezista! :)

Garnitura perfecta pentru pui cu mango si curry este orezul Basmati, fiert pur si simplu :) Pofta buna dragilor, si #HaiSaMancamImpreuna :)




Lasa un comentariu

Nume si prenume
Adresa de e-mail
Comentariul tau


Regulament