Astazi am ales:

Piept de rata cu piure de cartof dulce


Pieptul de rata este o delicatesa pe care nu o refuz niciodata si, fiind si preferata jumatatii mele, aud destul de des #HaiSaMancamImpreuna piept de rata cu… De ce piept de rata cu “…”? Pentru ca il servim in combinatii care mai de care: cu varza rosie sotata in suc de potocale, cu piure de pastarnac, cu piure de mazare si cu piure de cartofi dulci! Poate si de aceea, pentru ca rata cu piure de cartof dulce este combinatia mea preferata, fotografia postata de Mihaela pe Facebook cu hashtag-ul #HaiSaMancamImpreuna mi-a placut in mod deosebit! 

INGREDIENTE

Nu incingem tigaia inainte de a pune rata si nu adaugam niciun fel de grasime in tava, este suficienta cea pe care o lasa pieptul de rata. Spalam bine pieptul de rata, ii crestam cu grija pielea, fara a taia si carnea, cu un cutit forte bine ascutit, astfel incat sa avem romburi. Condimentam cu sare si piper si asezam carnea in tigaie, cu pielea in jos si punem tigaia pe foc. O prajim 3-4 minute pe fiecare parte sau pana pieptul de rata se desprinde usor de tigaie, este frumos rumenit si pielea este crocanta. Mutam carnea in tava, pe hartie de copt si dam tava la cuptorul incins la 180°C, 4 minute pentru piept de rata mediu, 6 minute pentru mediu spre bine facut si 8 minute pentru bine facut.

 

Intre timp, cand toata lumea incepe sa se stranga in bucatarie pentru ca rata sfaraie frumos in tigaie si miroase absolut extraordinar, pregatim si piureul: curatam morcovii si cartoful dulce si le taiem cubulete. Le fierbem in apa cu sare pana sunt moi si furculita intra foarte usor in ele. Le paseram intr-o sita sau folosind blenderul (desi va iesi o pasta mai degraba decat un piure, deci eu va sugerez sa folositi aparatul pentru pasat). Adaugam untul cand legumele sunt foarte fierbinti si smantana dulce si amestecam pana piureul este cremos. Condimentam cu sare si piper si, pentru un plus de aroma, putem pune si un praf de scortisoara.

 

Si, daca vrem cu adevarat sa ii chemam pe toti la masa cu aromele care vin din bucatarie, putem sa coacem cartoful dulce in loc sa il fierbem. Va avea un gust absolut extraordinar, promit! Acum, ca v-am dat toate indicatiile acestea “pretioase”, #HaiSaMancamImpreuna o cina festiva: piept de rata cu piure de cartof dulce!

 




Lasa un comentariu

Nume si prenume
Adresa de e-mail
Comentariul tau


Regulament