Astazi am ales:

Nuggets de pui


Ca orice copil din Romania, am crescut cu snitele. Da, adevarul este ca snitelele, chiftelele, puiul pe sticla, ficateii sau pulpele la cuptor erau preferate in familia mea cand vorbeam despre “felul 2” la masa de pranz si garniturile erau diverse, de la cartofi piure la cartofi prajiti (Doamne, cat i-am detestat toata copilaria mea si…nu sunt departe nici acum) si pana la cartofii rantaliti, atat de populari in Ardeal. Mai era varza calita, pilaful de orez, mazarea si fasolea. Astea se repetau in mod constant, cel putin o data la 2-3 saptamani. Sincera sa fiu, nu ne deranja deloc, mancarea mamei si a bunicii sunt in continuare preferatele mele si nu m-as satura niciodata! Snitelele insa aveau un rol aparte in bucataria noastra, ne placeau tuturor foarte mult si Buni le pregatea cel mai si cel mai bine.

Drept este ca “pe vremea mea” snitelele erau prea putin din carne de pui, asa cum sunt acum in trend, si pieptul de pui era detronat de carnea de porc, pulpa care era prea seaca si atoasa pentru friptura se transforma de obicei in snitele, ciorba cu bucatele de carne, cum ii spuneam noi si tocanita de porc, un soi de gulas, inventat de Buni Sia. Pe masura ce am crescut si pieptul de pui sau curcan au devenit tot mai populare, Buni s-a adaptat foarte repede la cerintele “pietei”, unde piata=nepoti, si a inceput sa ne faca snitele din piept de pui, uneori chiar sub forma de degetele, pentru ca, nu-i asa, a fost pe faza si a observat ce comandam in oras. Insa nu a facut niciodata snitele cu pesmet, pe care le considera un compromis si nu ii placea ca nu se vede crusta frumoasa, galbena, din oua de la tara.

Cand am inceput eu sa gatesc si am facut pentru prima data nuggets de pui, i-a privit cu scepticism, asa cum face mereu cand aducem o reteta noua in sfanta ei bucatarie, dar a conchis ca sunt buni. Nu de mancat in fiecare zi, ca tot snitelele sunt sfinte, dar sunt decenti. Azi i-am spus #HaiSaMancamImpreuna nuggets de pui dupa o noua reteta, la care am ajuns dupa multe si multe incercari, in dorinta de a obtine nuggets de pui cat mai apropiati de cei pe care ii mancam la restaurant. Si, cu mana pe inima va spun, este cea mai buna reteta pe care am incercat-o vreodata si vi-o recomand cu mare drag! Am fost inspirata de pozele postate de voi pe Instagram cu hashtag-ul #HaiSaMancamImpreuna si va multumesc mult pentru inspiratia de zi cu zi, pentru ca, fie gospodina cat de priceputa, cand gateste zi de zi de zi, ajunge uneori si in pana de idei. 

INGREDIENTE

Punem fulgii de porumb in robotul de bucatarie si ii maruntim, folosind functia pulse, pana sunt uniform macinati. Daca nu aveti un robot de bucatarie, ii puteti pune intr-o punga inchisa ermetic si ii maruntiti folosind sucitorul. Amestecam fulgii maruntiti cu parmesanul dat pe razatoare. Nu este nevoie sa adaugam sare sau alte condimente in acest amestec, parmesanul fiind suficient de sarat si aromat.  Tot in robotul de bucatarie punem si cubuletele de piept de pui, apa, condimentele si fulgii de cartofi (sunt fulgii pentru piure de cartofi) si amestecam pana avem o pasta. Cu mainile umede, luam cca o lingura din compozitie si formam chiftelute plate, in forma classica de nugget, apoi le dam prin amestecul de fulgi de porumb si parmesan, astfel incat sa avem o crusta.

 

Acum sunt doua variante: fie prajim nuggets in ulei de palmier (cel mai indicat pentru prajire), fie ii asezam in tava, pe hartie de copt si ii coacem in cuptorul incins la 180°C, 15-20 min sau au o crusta aurie. Ii intoarcem o data la jumatatea timpului de coacere, ca sa fim siguri ca se rumenesc si coc uniform.  

 

Va promit ca acesti nuggets de pui sunt absolut minunati si toata lumea va fi incantata cand le veti spune #HaiSaMancamImpreuna! Noi i-am devorat cu o salsa de rosii si ardei facuta in casa, usor picanta. Sa NE fie si sa VA fie de cel mai bine!  




Lasa un comentariu

Nume si prenume
Adresa de e-mail
Comentariul tau


Regulament