Astazi am ales:

Degetele crocante de pui


Cand eram mici si ne intreba mama “ce vreti sa va fac pe maine?” cel putin unul dintre noi raspundea “snitele!”. Si cred ca foarte multi copii se regasesc in situatia noastra, mari fani snitele, de preferinta in combinatie cu piure de cartofi sau cartofi prajiti. Eu nu am fost niciodata mare fan cartofi, dar am fost intotdeauna fan snitele si am ramas pana in ziua de azi! Doar ca lucrurile s-au schimbat putin intre timp si 20 de ani mai tarziu, snitele din pulpa de porc, trecute simplu prin faina si apoi prin ou batut nu mai sunt la aceeasi cautare ca si cele de pui, trecute musai prin pesmet sau fulgi de porumb pentru a crea varianta moderna a snitelelor – degetele de pui. In cazul nostru, inspirati din pozele postate de voi pe Facebook cu hashtag-ul #HaiSaMancamImpreuna, degetele crocante de pui!

INGREDIENTE

Spalam bine pieptul de pui si il taiem in fasii de 2 degete. Amestecam intr-un bol ouale, laptele batut, usturoiul, sarea si piperul. Le turnam peste pui, intr-o punga inchisa ermetic cu fermoar si le lasam la frigider 4-6 ore sau peste noapte. Intr-o alta punga inchisa bine, amestecam faina, fulgii de porumb macinati (trebuie sa fie aproape ca un pesmet), praful de copt, sare si piper dupa gust. Scoatem bucatile de carne de pui de la marinat si, fara sa le scurgem foarte bine de amestecul de ou, le asezam in punga in care este amestecul de faina si o scuturam foarte foarte bine, astfel incat fiecare bucata de pui sa fie bine acoperita. Incingem intr-o tigaie uleiul de palmier, care este ideal pentru prajit pentru ca rezista la temperaturi mari fara a se arde si fara a deveni toxic. Prajim degetelele crocante de pui pe ambele parti, pana sunt frumos rumenite. Nu uitati sa prajiti la foc mediu, altfel degetelele fac crusta insa carnea din interior nu este facuta cum trebuie, da? Scoatem degetelele de pui pe hartie absorbanta pentru a indeparta excesul de ulei.

 

La fel de bine puteti sa le coaceti in cuptor, pe hartie de copt, ca o alternativa mai light. Apoi, puteti sa le trimiteti tuturor poze cu degetelele apetisante si sa ii rugati doar sa aduca fiecare sosul lui preferat! Asta inseamna #HaiSaMancamImpreuna, nu? Fiecare contribuie cu ceva pentru ca masa in families au alaturi de prieteni, care sunt si ei o parte din familie, sa fie una deosebita de fiecare data! 




Lasa un comentariu

Nume si prenume
Adresa de e-mail
Comentariul tau


Regulament