Stiti care e unul dintre lucrurile care ii aduce pe cei dragi mai aproape de mine? Ce ii aduce in vizita mai des si uneori chiar reusesc sa ii “fur” mamei masa de duminica si sa vina toata familia sa manance la mine? Faptul ca mereu incerc retete noi si le fac cunostinta celor dragi cu ingrediente noi, aproape de fiecare data. Da, sigur, si mama si buni gatesc extraordinar, dar uneori, cand vrem ceva mai special, toata lumea e de acord sa ma lase pe mine sa gatesc :)
De exemplu, la mama si la buni nu am manca niciodata creveti la cuptor sau fructe de mare in general, insa la mine? La mine fructele de mare sunt la ele acasa si de fiecare data cand le pregatesc intr-o forma sau alta, le trimit poze cu ingredientele si ii sun pe toti cei dragi ca sa le spun #HaiSaMancamImpreuna! Ce? Paella cu fructe de mare, fritto misto, frigarui de creveti...toate sunt foarte pe gustul familiei mele, asa ca poza postata de Andreea pe Facebook si ai ei creveti apetisanti, m-au facut sa ma gandesc ca poate va conving si pe voi sa incercati ceva nou si inedit pentru familia voastra la urmatoarea masa impreuna. Sau poate chiar organizati o masa in familie cu tema fructe de mare :) Ce ziceti?
Incingem cuptorul la 200°C si pregatim un vas termorezistent sau o tava (20x20cm) pe care o tapetam cu hartie de copt. Intr-un bol amestecam uleiul de masline, zeama de la lamaie, cimbrul, patrunjelul si usturoiul curatat bine si dat pe razatoare sau trecut prin presa de usturoi. Punem creveti in bol, dupa ce ii spalam bine si ne asiguram ca sunt decorticati. Ii amestecam astfel incat amestecul de ulei sa ii acopere foarte bine, apoi ii asezam in tava si dam totul la cuptor 10-12 minute, timp in care ii scoatem de 2 ori si agitam bine tava pentru a se rumeni uniform.
Dupa ce au trecut cele 10 minute, scoatem tava de la cuptor, punem untul si bucatile de lamaie, amestecam pana untul se topeste, apoi mai dam la cuptor alte 5-6 minute.
Ca si garnitura la creveti, alegeti ceea ce credeti voi ca e mai pe gustul familiei voastre: paste (in special spaghetti foarte subtiri se potrivesc la reteta aceasta, crevetii avand deja un sos din unt, ierburi si usturoi), cartofi copti sau un piure de pastarnac sau telina, daca doriti ceva nou :) Mult spor in bucatarie si #HaiSaMancamImpreuna cat ai multe retete noi!