Astazi am ales:

Cotlet de somon cu sos de unt, capere si creveti


Luca al meu este unul dintre cei mai mari iubitori de somon din lumea asta, spre deosebire de mine, care am descoperit somonul tarziu. Desi sunt fana peste in general, somonul nu mi-a fost chiar cel mai bun prieten, nu stiu sincer ce era in mintea mea atunci, dar imi aduc aminte exact cand am depasit momentul de “eu nu mananc somon”: mama mea, iubita si faimoasa deja Buni Luci, era in spital, nu va faceti griji, o problema minora, deja e uitata :) Dar, ca o fiica buna, am intrebat-o ce sa ii duc? Supa de gaina? Ceva bun? Si mi-a zis somon. Cum era sa ii spun ca mie nu imi place si ca nu as vrea in mod deosebit sa il gatesc? Nu i-am spus asta si am facut un somon la tava care a iesit delicios si pe care i l-am dus mamei in caserola cand am vizitat-o toti. A deschis caserola, s-a bucurat ca un copil de somon si ne-a spus si noua #HaiSaMancamImpreuna. Da, acolo, pe patul de spital, cu caserola in mana si 5 furculite, inghesuiti toti langa mama in pat, am avut una dintre cele mai frumoase mese in familie :) Si acum, cand gatim somon, mama ne spune ca isi aminteste cu drag masa noastra de atunci :)

De aceea, poza lui Dan cu somonul cu sos de capere si creveti m-a dus cu gandul la masa in familie si vreau sa va invit si pe voi sa gatiti o masa speciala pentru cei dragi :)

INGREDIENTE

Spalam bine somonul si il punem pe un prosop de hartie sa se scurga bine bine de apa, apoi il asezonam  cu sare si piper. Intr-o tigaie incinsa cu o lingura de ulei, il frigem cate 1 min pe fiecare parte, pana e frumos rumenit si face o crusta, la foc mediu spre puternic. Pregatim o tava, tapetata cu hartie de copt, pe care asezam somonul dupa ce il scoatem din tigaie si il dam la cuptor inca 3-4 min la 160°C.

Cat somonul sta la cuptor, pregatim sosul. In aceeasi tigaie in care am facut pestele, punem putin ulei si calim ceapa tocata marunt, adaugam creveti impreuna cu caperele, stingem cu vin si il lasam pe foc 3-4 minute. Cand vinul s-a redus stingem focul si adaugam untul care trebuie sa fie la temperatura camerei, amestecam pana cand acesta se topeste si sosul este omogen si cremos, apoi condimentam, dupa gust, cu sare si piper.  

La garnitura puteti pregati orez simplu sau orez salbatic, pentru a face masa si mai interesata sau legume fierte la abur, dar si un piure de cartofi sau de mazare ar merge perfect la o masa in familie :)

Sa va fie de cel mai bine si nu uitati sa postati fotografiile cu mancarurile voastre preferate pe Instagram sau pe Facebook folosind hashtag-ul #HaiSaMancamImpreuna, iar eu va invat retetele din spatele lor aici, in sectiunea Din poza in farfurie de pe blog :) Astfel, puteti pregati si voi, acasa, mese deosebite pentru cei dragi :)




Lasa un comentariu

Nume si prenume
Adresa de e-mail
Comentariul tau


Regulament