Astazi am ales:

Cosulete cu ciuperci, bacon si cascaval


Ce mi-a inspirat fotografia “Cosulete de ciuperci, bacon si cascaval” postata de Alexandra? O gustare perfecta pentru micul dejun sau pentru pachetelul de la scoala. Sau, de ce nu, un aperitiv pentru mesele in familie! De ce este o reteta atat de versatila? Pentru ca este un fel de omleta cu tot cu aluat – deci e perfecta pentru mic dejun si scoala dar arata super simpatic si se face foarte usor – deci merge si ca aperitiv pentru mesele de sarbatoare! Eu va sugerez sa aveti tot timpul in congelator aluat de foietaj, este atat de versatil si poate fi folosit la retete dulci sau sarate si...nu se stie niciodata cand vin musafiri neasteptati si trebuie sa le spuneti #HaiSaMancamImpreuna :)

INGREDIENTE

Mai intai decongelam aluatul, il taiem apoi in 12 patrate si asezam fiecare aluat in tava pentru muffins (pe care o ungem cu putin unt inainte) astfel incat sa formeze un cosulet.  Intr-o tigaie incapatoare incingem uleiul si calim ceapa, cu putina sare, pana devine translucida. Adaugam apoi cubuletele de bacon si le prajim impreuna cu ceapa pana sunt frumos rumenite. Punem apoi si ciupercile, taie de marimea cubuletelor de bacon si amestecam totul. Lasam la foc iute, pana ciupercile sunt si ele usor rumenite. Tragem tigaia de pe foc. Batem ouale ca pentru omleta, impreuna cu laptele, sare si piper, apoi adaugam si cascavalul dat pe razatoare. La final nu ne ramane decat sa punem peste amestecul de oua amestecul de ciuperci si sa umplem cosuletele. Folosim o pensul de patiserie pentru a unge marginile cosuletelor cu galbenus. Dam tava la cuptor 20-25 minute sau pana aluatul este frumos rumenit si mijlocul este bine legat.

 

Desi va fi foarte greu, trebuie, dar chiar tebuie sa lasam cosuletele sa se raceasca putin inainte de a spune #HaiSaMancamImpreuna :) Pe masura ce se aseaza, aluatul se intareste si devine si mai crocant pe margini iar umplutura se aseaza si mai bine. Pofta mare sa aveti, multumim Alexandra pentru inspiratie! :)




Lasa un comentariu

Nume si prenume
Adresa de e-mail
Comentariul tau


Regulament