Astazi am ales:

Chec cu dovleac


E ceva legat de dovleacul copt…nu stiu ce…poate serile lungi de toamna si de iarna in care bunicii ne faceau dovleac copt, poate mirosul Acela care invaluie toata casa, dar dovleacul copt imi da o stare de bine. Uneori, cred ca scortisoara, anasonul, cardamomul si nuscoara au fost inventate in lumea asta ca sa completeze gustul dovleacului copt.  Cand am vazut fotografia postata de Agnes pe Instagram cu un chec cu dovleac proaspat scos din cuptor, efectiv i-am simtit mirosul si mi-am dori foarte mult sa va spun #HaiSaMancamImpreuna pumpkin bread si sa impartasesc cu voi reteta mea preferata din cele muuulte pe care le-am incercat!

INGREDIENTE

Incingem cuptorul la 180°C si tapetam cu unt si hartie de copt tava pentru chec (o tava clasica de cozonac este absolut perfecta si o puteti imprumuta de la mama sau de la bunica, apoi sa profitati pentru a le mutumi invitandu-le la masa). Amestecam dovleacul, ouale, uleiul, apa si zaharul pana avem un amestec omogen, 2-3 minute cu mixerul al viteza medie. Cernem deasupra faina, praful de copt, sarea, condimentele macinate si amestecam bine. Adaugam si miezul de la batonul de vanilie si bicarbonatul stins cu putina zeama de lamaie. Turnam compozitia in tava si coacem checul cu dovleac copt 45-50 min sau pana trece testul scobitorii.

 

Cand checul e gata si s-a racit, putem sa il pudram cu zahar si apoi sa ii invitam pe cei dragi la masa, desi sunt sanse foarte mari sa se fi auto-invitat deja, pentru ca intreaga casa va mirosi absolut minunat! Sava fie de cel mai bine si hai sa le spunem tot mai des celor dragi #HaiSaMancamImpreuna




Lasa un comentariu

Nume si prenume
Adresa de e-mail
Comentariul tau


Regulament