Astazi am ales:

Aperitive pentru masa in familie


Intreg conceptul de #HaiSaMancamImpreuna – mesele impartite alaturi de cei dragi, fie ei familie sau prieteni, nu inseamna doar o mancare delicioasa, ci amintiri construite impreuna – a fost atat de bine intruchipat in fotografia cu o masa in familie postata de Magda Istrati pe Instagram, incat am privit fotografia minute in sir si intr-un final mi-au dat lacrimile. Mi-a amintit de duminicile noastre impreuna, cand eram inca toti, cu bunicul si tatal meu, in jurul mesei pline de tot felul de delicii facute de mama sau buni. Sunt atatea amintiri dragi care mi-au venit in minte… cum la ziua tatalui meu, pe vremea cand inca nu se gasea paine la toate colturile si el a reusit sa faca rost de 10 franzele ca sa ajunga la toti invitatii, doar ca “providerul” de franzele nu a ajuns la timp si casa era plina de invitati infometati care au inceput sa serveasca salata de vinete, oua umplute sau zacusca, toate fara paine. Si, in momentul in care in sfarsit au venit franzelele, nimeni nu mai manca si tata umbla de la unul la altul cu cosuletul de paine si ii imbia mereu “hai no, luati si cu pita…ca acuma este!” :) Sau de masa de duminica in care eu si Rares ne-am decis sa facem ca in Tom si Jerry si sa ii tragem bunicului scaunul de sub fund cand s-a ridicat sa isi puna supa :) Sau de mesele festive pentru cand venea nasul din Germania si se scotea “artileria grea”, tot ce era mia bun si considerat mai gourmet la vremea respectiva, cum ar fi crenvustii, care da, erau un lux, erau scumpi, se gaseau greu si mama ii numara pentru invitatii la masa in familie. Doar ca eu si fratele meu i-am gasit in frigider si de pofta i-am mancat goi…pe toti! :)

Care sunt aperitvele cele mai dragi in familia mea la mesele mari? Checul cu legume, care se mananca rece si e o reteta atat de versatila, puteti pune orice va place si tot ce aveti prin frigider sau camara, ouale umplute insa azi in varianta contemporana, cu pesto de busuioc si carnaciori de bere in aluat, atat pe gustul celor mici cat si pe gustul celor mari :) Azi va arat reteta pentru checul minune al mamei mele, facut si refacut de atatea ori incat foaia din caietul ei de retete sta sa se rupa! 

INGREDIENTE

Incingem cuptorul la 180°C si tapetam o tava pentru chec cu unt si faina sau unt si hartie de copt. Intr-un bol incapator, batem ouale ca pentru omleta, impreuna cu laptele, cascavalul si condimentele. Putem folosi telul sau mixerul, important este sa avem o compozitie omogena. Cernem faina si praful de copt peste amestecul de ou, omogenizam bine si la final punem restul ingredientelor.  Dam tava la cuptor 35-40 minute sau pana trece testul scobitorii, apoi lasam checul aperitiv sa se raceasca foarte bine ineinte de a-l felia si a-l aseza pe platou.

Mesele in familie sunt extraordinare si daca aceste 3 amintiri mi-au venit in minte si vi le-am scris dintr-o suflare, sunt sigura ca si voi aveti amintiri dragi cu familia la masa. Va rog sa ni le impartasiti aici si mai ales sa postati poze cu mesele voastre in familie si preparatele care va sunt cele mai dragi pe Facebook sau Instagram, folosind hashtag-ul #HaiSaMancamImpreuna, pentru ca eu sa pot reconstitui aici retetele din spatele pozei :)




Lasa un comentariu

Nume si prenume
Adresa de e-mail
Comentariul tau


Regulament